ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ЦІН НА хутровому аукціоні

ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ЦІН НА хутровому аукціоні
ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ЦІН НА хутровому аукціоні

Kopenhagen Fur щойно завершив червневий аукціон – третій аукціон сезону 2021 року.

На перших двох аукціонах року ціна норки зросла спочатку на 80 відсотків, а потім на 20 відсотків, при цьому високий рівень цін зберігся з невеликим коригуванням у бік зниження на 3 відсотки від загальної колекції. Однак середня ціна датських шкур норки досягла 356 датських крон проти 340 датських крон на квітневих торгах. Оборот Kopenhagen Fur на аукціоні склав трохи більше 820 мільйонів данських крон.

– Ціна на норкове хутро стрімко зросла на перших двох аукціонах, і зараз спостерігається відображення ринку, який, однак, все ще готовий платити високу ціну за норку, – говорить генеральний директор компанії Copenhagen Fur Йеспер Лауге Крістенсен.

Це відображення виразилося в процентному відношенні продажів, що дорівнює 47. Значне підвищення цін на норку в 2021 році означає, що ціна на шубу на роздрібному рівні виросте на 30-50 відсотків.

– При значному скороченні пропозиції, на яке звертає увагу галузь, динаміка цін не може бути іншою, але ринку просто потрібен час, щоб освоїти новий рівень цін.

За словами Джеспера Лауге Крістенсена, в наступаючому сезоні очікуються високі роздрібні продажі.